Siirry pääsisältöön

Party Planner ilmoittautuu ;)

Rakastan järjestää juhlia! Tai illanistujaisia! Mitä vaan!

Järjestettiin Halloweenina läxiäiset ja vaikka siinä on aina oma pieni stressinsä, vitsi miten kivaa se on. Ensin saa suunnitella, sitten toteuttaa ja lopulta juhlia kaikkien ihanien ihmisten kanssa.

Ajattelinkin etten Helsingissä ihan heti jaxaisi järjestää mitään, mutta nyt on alkanut jo intoa esiintyä... Voi olla ettei tupareita niinkään järjestetä (let´s face it, ei meille ees mahdu kaikki), mutta nyt kun pikkuhiljaa ihmisiä alkaa varmasti vierailla meillä, on mukavaa järjestää jotain pientä kivaa.

Kuluneena viikonloppuna saatiinkin miehen siskot perheineen meille Helsinkiin, juhlistettiin ennakkoon joulua. Tarjottiin vähän purtavaa ja tietenkin glögiä. :) Oon ollut monta vuotta kasvissyöjä ja nyt aloittelen vegaaniutta. Menu oli suunniteltu tämän mukaan. Ruokana meillä oli bataatti-punajuuri-soselaatikkoa ja perunasalaattia sekä jälkiruokana suklaamoussekakkua. Alla ohje suussasulavaan kakkuun.

Vegaaninen suklaamoussekakku

Pohja:
200 g Lotus-kexejä
75 g margariinia (tarkista vegaanisuus)

-Murskaa kexit, sulata margariini ja sekoita keskenään. Painele irtopohjavuoan (24cm) pohjalle (tai kuten mä tein, suoraan tarjoilulautaselle, ainoastaan irtopohjavuoan kehikkoa käyttäen).

Täyte:
4 dl Alpro Soya vispautuvaa kermaa
225 g maustamatonta soijatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
300 g tummaa suklaata (tarkista vegaanisuus)
(oman maun mukaan lisää sokeria tai esim. kaakaojauhetta)

-Vatkaa kerma vaahdoxi. Notkeuta soijatuorejuusto ja tomusokeri keskenään (vatkaa siis varovasti hetki). Sulata suklaa (ite sulatan mikrossa 500 lämmöllä aina puoli minuuttia kerrallaan, sulamistilannetta seuraillen). Sekoita kermavaahto, tuorejuustotomusokeriseos ja suklaa keskenään. Kaada mousse kexipohjan päälle irtopohjavuokaan. Laita kakku jääkaappiin ainakin muutamaxi tunnixi, suosittelen antamaan olla seuraavaan päivään. Valmiin kakun voi koristella esim. suklaarouheella.



Ehdin napsaista kakusta vaan pikaisen kännykkäkuvan, oli niin kiire sitä vieraiden kanssa maistelemaan. :)

Jouluxi onkin sitten jo toisenlainen kakku suunnitteilla. Palataan siihen myöhemmin...

Sydämillä, LilSys

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa