Siirry pääsisältöön

FOOD

Tässä vähän tän viikon ruokia ohjeineen:


1. ja 4.
Itsetehdyt pitaleivät (6 kpl)

LEIVÄT:

2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl durumjauhoja

-Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina hyvin. Anna kohota noin kaxinkertaisexi. Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan ja pyörittele pullixi. Kauli pullat pyöreixi pitaleivixi. Anna taas kohota, noin puoli tuntia, liinan alla lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.

TÄYTE:

1 sipuli
2 dl soijarouhetta
1 dl vettä
1 kasvisliemikapseli
0,5 prk paseraattua tomaattia
0,5 prk linssejä (GoGreen, huuhtelin ensin siivilässä)
ripaus chilimaustetta

-Kuori, pilko ja kuullota sipuli. Lisää joukkoon kaikki muut ainexet ja keittele miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
-Lisäxi salaattia, tomaattia, kurkkua, majoneesia tai mitä vaan oman maun mukaan. ;) Täytä pitaleivät ja nauti.

2.
Perunasalaatti

2 perunaa
2 porkkanaa
salaattia
suolakurkkua
oliiveja
majoneesia tai salaatinkastiketta
mausteita

-Keitä perunat ja porkkanat. Kuutioi jäähtyneenä. Kuutioi myös muut ainexet, sekoita kaikki sekaisin ja syö leivän kera. So easy!

3.
Linssirisotto

1 pss riisiä (Uncle Ben's)
1 sipuli
0,5 prk linssejä (GoGreen, huuhtelin ensin siivilässä)
0,5 prk paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikapseli
0,5 prk Oatly creme fraichea
mausteita

-Keitä runsaasti vettä, lisää riisipussi ja keitä miedolla lämmöllä 12 minuuttia. Riisin kiehuessa kuori, pilko ja kuullota sipuli. Lisää loput ainexet joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä, riisiä odotellessa. Sekoita ja nautiskele leivän kera.


5.
Marjakiisseli (esim. aamupuuron seurax)

n. 2 dl punaisia viinimarjoja
n. 1 l vettä
sekä
2 rkl perunajauhoja
n. 1 dl vettä
4 rkl sokeria

-Keitä marjoja ja vettä 15 minuuttia. Siivilöi marjat pois ja kaada mehu takaisin kattilaan. Anna levyn edelleen olla lämpimänä. Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi, kaada norona mehun joukkoon, sekoita koko ajan vispilällä. Anna kiehahtaa. Lopuxi lisää vielä sokeri (määrä oman maun mukaan). Valmis! :)


Kuten ohjeista huomaa, kaikki ruoat on tosi simppeleitä ja syntyy vähän sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Viikonloppuna pitäis tulla vieraita, joten sitä menua vois suunnitella vähän etukäteenkin ja tehä kauppalistaa. Kokkailun iloa!

Sydämillä, LilSys

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa