Siirry pääsisältöön

Split ja Dubrovnik 2015

Tän viikon toinen throwback-matka on viime vuoden lokakuulta, käytiin Kroatiassa.

Tervehdys!

Tän vuoden toinen reissumme oli lokakuussa, kohteena oli Kroatia. Tällä kertaa reissun tarkoitus oli juhlistaa miehen nelikymppisiä uusissa maisemissa. Oltiin neljä päivää Splitin Vanhassakaupungissa ja neljä päivää Dubrovnikissa, Lopudin autottomalla saarella. Lomakausi oli lopuillaan ja varsinkin Lopudin hiljaisuudessa sen huomasi. Se ei kyllä tosin haitannut, sieluhan siellä lepäsi. Vaikkakin kausi tosiaan oli loppumassa, henkilökunta Splitin huoneistolla, Lopudin hotellissa sekä kahviloissa ja ravintoloissa oli uskomatonta. Hymyilevää, ystävällistä ja asiantuntevaa asiakaspalvelua hyvällä englanninkielellä sai kaikkialta. Se ja Kroatian kauniit maisemat sekä hyvä ruoka hurmasi ja yllätti meidät positiivisesti. Varmasti mennään vielä takas!

Splitissä yhtenä päivänä käveltiin ylös Marjanin kukkulalle. Kaupunki näkyi alhaalla ja meri kimmelsi. Kavuttiin vielä ylemmäs ja oltiinkin ihan metsämaisemissa.



Illalla Vanhakaupunki oli kaunis, pienten kujien tunnelmallisuus tuli entisestään esiin. Osa Vanhastakaupungista on vanhan Diocletianuksen palatsin "sisällä" ja raunioita näkee kaikkialla. Osa meidän huoneistonkin seinästä oli vanhaa linnan seinää.



Diocletianuksen palatsissa käytiin tutkailemassa päiväsaikaan sisälläkin, vanhoissa raunioissa. Kauniimpi ja mielenkiintoisempi se kuitenkin oli ulkoapäin.


Splitissä vietettiin myös miehen synttäripäivä. Pöytä oli varattu etukäteen ja syötiin ihana illallinen. Kasvot oli hymyssä ja Kroatia oli jo vienyt vähän sydämestä.

Neljän päivän jälkeen siis jätettiin Split taaksemme. Tykättiin Splitistä kovasti, just ehkä sen Vanhankaupungin tunnelman takia. Säiden puolesta Split tarjoili meille vähän kaikenlaista, polttavan kuumaa, myrskyävää yörankkasadetta ja keväistä poutaa.

Dubrovnikiin matkattiin runsas neljä tuntia bussilla, mentiin myös Bosnia-Hertsegovinan läpi. Sitten vielä Dubrovnikin satamasta vajaa tunti lautalla Lopudin saarelle. Ekana iltana ei ehditty paljoa tehdä, mutta aamulla valkeni Lopudin maisemat. Näkymä omalta terdeltä oli mainio, löydettiin biitsi ja käytiin uimassa sekä kissojakin alkoi vihdoin näkyä. <3





Käytiin myös kahteen otteeseen Dubrovnikin Vanhassakaupungissa. Täytyy myöntää, että ensivaikutelma paikasta oli aika negatiivinen. Kauhee turistirysä siis ja viemärikin haisi ihan sujuvasti. Ei oltu kauaa ekalla kerralla, käytiin syömässä lounasta ja tsekattiin se "Kuninkaansatama", mut sit lähdettiin jo pois. Vikana, eli kotiinlähtöpäivänä, käytiin vielä uudelleen katsomassa paikkaa ja voi olla, että se vaati vähän sulattelemista. Oli nimittäin huomattavasti miellyttävämpi kierros ja aurinkokin paistoi vähän enemmän. ;)




Kuten sanottu, mukavaa oli ja palata TÄYTYY. :)

Lennokkaita matkustushaaveita, toivottavasti ne kaikilla toteutuu ja muistakaa:



Sydämillä, LilSys


PS. Voit seurata mua:

Snapchat: lil.sys


Instagram

Facebook

YouTube

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa