Siirry pääsisältöön

Ensimmäiset nyhtökaura-kokemukset

Olin Ruohonjuuressa ostoksilla, kun yhtäkkiä silmiini osui kylmäkaapin nyhtökaura-paketit. Koska en ollut tätä kuuluisaa valmistetta vielä koskaan maistanut, nappasin pari nude-pakettia ostoskoriin.

Ensimmäinen nyhtökaura-kokeilu oli pastaa tomaattisella kastikkeella.

Pastaa nyhtökaurakastikkeella

Tarvitset:

punasipulia
paprikaa
valkosipulia
tomaattimurskaa
kaurakermaa
kasvisliemikuution
(suolaa)
nyhtökauraa
haluamaasi pastaa

Tee näin:

Kuullota pannulla sipulit ja paprika. Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet ja kaurakerma. Lopuksi sekoita joukkoon nyhtökaura, anna lämmetä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Keitä lisukkeeksi haluamaasi pastaa.



Tortillat on mun lemppariruokaa, joten testattiin nyhtökauraa myös niiden välissä. Mun mies paistoi nyhtökauran sipulin, valkosipulin ja mausteiden kera pannulla kuivaksi. Sitä ja haluttuja lisukkeita tortillan väliin ja omnom! Molemmissa ruoissa nyhtökaura toimi hyvin. 



Nyhtökaura ei ole niin jauhomainen eikä tietenkään yhtä härkäpapumainen kuin Härkis, mutta silti olisin odottanut että se nimensä mukaisesti olisi ollut vähän irtonaisempaa. Tuote pääsee silti varmasti moniin kokkailuihin mukaan, kunhan sitä taas kaupan hyllyiltä bongailen.


"I finally found some pulled oats! I made a sauce for pasta and we also made tortillas with it. It was different and tasty, many more foods to try."



Sydämillä, LilSys


PS. You can follow me:

Snapchat: lil.sys


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa