Siirry pääsisältöön

Call Me By Your Name🎬

Oscar-ehdokkaina olevat elokuvat ovat siitäkin hyviä, että tulee katsottua erilaisia elokuvia kuin yleensä. Tykkään kyllä rakkaus-elokuvista, mutta valitsen silti aina mieluummin toiminta-, scifi- tai seikkailu-elokuvan. Siksi Call Me By Your Name olisi saattanut jäädä näkemättä.

Ajattelin ensin etten kirjoita elokuvasta mitään, koska en keksisi oikeita sanoja. En ehkä keksikään, mutta haluan silti jakaa ajatuksiani siitä. Viime vuonna intoilin La La Landista, tänä vuonna Call Me By Your Namesta. Samalla tavalla ja täysin eri tavalla. La La Landista toitotin kaikille kaikkialla, Call Me By Your Namen olisin oikeastaan halunnut pitää itselläni. Mutta en pidä, koska toivon, että muutkin näkevät sen.

Call Me By Your Name on kaunis, sensuelli ja rehellinen ensirakkauden kuvaus. Se sijoittuu 80-luvulle, kesään Italiassa. Muuta en oikeastaan siitä halua sanoa.

CALL ME BY YOUR NAME
2017
Genre: draama, romantiikka
Pääosissa: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel
Ohjaaja: Luca Guadagnino

17-vuotias Elio (Timothée Chalamet) viettää kesää perheensä kanssa Pohjois-Italiassa. Elion isän tutkimusapulaiseksi Italiaan saapuu myös Oliver (Armie Hammer). Elion ja Oliverin välille syttyy intohimo ja rakkaus, joka muuttaa heidän (ja tarinaa seuraavan) elämän.

Tunnelma leffateatterissa elokuvan aikana oli erikoinen. Kukaan ei rapistellut karkkipapereita eikä kännykän valot vilkkuneet (jälkimmäistä tapahtuu yleensä yllättävän paljon). Saattaa toki olla, että olin itse niin elokuvan lumoissa, etten huomannut. Elokuvan loputtua en nimittäin olisi vielä halunnut palata todellisuuteen. Kotimatkalla ostin äkkiä leffan tunnusbiisin (Oscar-ehdokkuus silläkin) ja blokkasin sillä muun maailman. En osaa eritellä tunteitani tai sanoa miksi koin elokuvan niin vahvasti, mun sydäntä se vaan kosketti.

En ihmettele Timothée Chalametin Oscar-ehdokkuutta, hän eli ja hengitti Elion roolin. Armie Hammer on loistava Oliver, vaikkei ehdokkuutta roolistaan saanutkaan. Näiden kahden välinen kemia on myös jotain sanoinkuvaamatonta.

Olen nähnyt parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaista vasta muutaman, mutta toivon Call Me By Your Namelle silti jo voittoa. Ollaan myös vasta aivan leffavuoden alussa, mutta saattaa olla, että tämä oli mulle vuoden tärkein elokuva.


"Call Me By Your Name is a sensual story about first love. It's beautiful and touching, life changing even. It became one of my favorite movies and I'm rooting for it at the Oscars this year."

♡Anniina

You can follow me:

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
Soundcloud
Snapchat: anniinanger

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa