Siirry pääsisältöön

Vanha mielipide-kirjoitus

Lukiossa pidettiin mielipide-puhe. Pidin kirjoittamisesta, mutta en pitänyt esiintymisestä. Siksi kamppailin ensin aiheen kanssa ja vielä enemmän tulevan esiintymisen kanssa. Kaikki meni lopulta hyvin ja sain kehuja sekä kirjoituksesta että esiintymisestä (ihmettelen vieläkin, olin melko paniikissa).

Vanha mielipide-kirjoitus on mulle vieläkin tärkeä, koska se kertoo isoäidistäni. Mamma oli tuolloin vielä elossa ja me ihan oikeasti oltiin bestiksiä. Siksi jaan kirjoituksen kaikkien näiden vuosien jälkeen myös täällä.

Mielipide-kirjoitus 28.8.2002

Vanhat ihmiset ovat kalkkiksia, jotka eivät ymmärrä mistään mitään. Ainakin kuusikymppiset ovat jo kuivia vanhuksia, jotka eivät enää muista millaista on olla nuori. Vanhat luulevat tietävänsä kaiken, koska kerran ovat niin vanhoja ja kaikenkokeneita.

Näin ajattelin, kunnes sitten jouduin muuttamaan mielipidettäni. Kaksi vuotta sitten, kun isäni kuoli, tutustuin isäni äitiin eli isoäitiini paremmin ja aloin pitää häneen yhteyttä useammin.

Silloin tajusin ettei ihmisen ajatukset ja näkökannat ole iästä kiinni. Vanha ihminen voi olla yhtä luotettava ystävä, edistyksellinen ja ajantasalla oleva ihminen kuin kuka tahansa nuorempi. En usko, että isoäitini on tässä ainoa poikkeus.

Pitäkää yhteyttä isovanhempiinne ja muihin vanhuksiin, sillä ikä ei ratkaise sitä kuinka nuorekas ihminen voi olla. Itse ainakin olen löytänyt isoäidistäni ystävän.

Viimeisin juttu 81-vuotiaalta isoäidiltäni on viime viikolta, kun hän näytti minulle lehdestä pikajuoksija Markus Pöyhösen kuvaa ja sanoi: "Eiks ookin lutunen poika?"

♡Anniina

You can follow me:
Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
Soundcloud

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa