Siirry pääsisältöön

Kohti parempaa itsetuntoa

Tehtiin vähän aikaa sitten siskontytön kanssa podcast-jakso itsetunnosta (sen voi kuunnella vaikka täällä) ja ajattelin palata aiheeseen vielä kirjoittamalla. Aihehan on laaja ja voi olla myös vaikea. Me avattiin omaa taustaamme koulukiusaamisen kautta ja siinä huomasi millaista taakkaa sitä on mukanaan kantanut. Puhuminen auttaa, joten toivottavasti podcast-jakso toimi jollekin vaikka juuri keskustelun avauksena.

Siihen, millaiseksi itsetunto kehittyy, voi olla monia ja erilaisia syitä. Jokainen tuntee oman tarinansa. Ja jollei tunne, kannattaa siihen tutustua. Vain siten voi mennä eteenpäin. Itselleni tämä aukesi juurikin tuota podcast-jaksoa nauhoittaessa. Ymmärsin sen, että menneisyyden tapahtumat vaikuttavat tietyllä tavalla edelleen elämääni. Jos mietitte miten menneisyys ja heikohko itsetunto vaikuttaa elämääni, haluan rehellisesti siitä kertoa.

Ensinnäkin, olen jännittäjä. Jännitän vähän kaikkea, eniten esiintymistä ja sosiaalisia tilanteita. Saatan jättää asioita tekemättä, koska jännitys ottaa vallan.

Analysoin asioita liikaa. Mitä jos käy noin, mitä jos käy näin, mitä sitten tapahtuu, onpa noloa... En uskalla heittäytyä ja taas saattaa jäädä asioita tekemättä.

Mietin liikaa mitä muut musta ajattelevat ja annan sen välillä vaikuttaa tekemisiini. Tämä on hulluinta, koska tykkään itsestäni, elämästäni ja olen juuri sillä tiellä, jota haluan kulkea. Epävarmuudella ja pelolla vaan on uskomaton voima.

Uskomaton voima on myös siis niillä asioilla, joita lapsuudessa ja nuoruudessa tapahtuu, eikö? Mutta kuten sanotaan, ei oltaisi näitä ihmisiä ilman meille tapahtuneita asioita. En olisi minäkään. Ja arvatkaa mitä? Monet tässä mainitsemani heikkouteni ovat myös vahvuuksiani.

Olen saanut kehuja esiintymisestäni ja tiedän itsekin, että osaan. Kunhan voitan pelkoni ja jännitykseni.

Ylianalysointini on tehnyt minusta esimerkiksi työelämässä tarkan ja huolellisen.

Ja ehkä juuri siksi, että olen liikaa miettinyt muiden mielipiteitä, minusta on tullut sellainen, jollaisena toivoisinkin muiden mut näkevän: kohtelias, empaattinen ja hyväntahtoinen.

Olen vahvempi, kun hyväksyn nämä asiat ja mun on helpompi jatkaa kohti parempaa itsetuntoa. Olen sen ansainnut. Ja niin olette tekin.

♡Anniina

PS. Olin eilen ystävän kutsumana Hot Flow-joogassa. En oo koskaan ennen ollut joogassa ja kyseinen tunti olikin vähän edistyneemmille joogaajille. Mun kroppa ei taipunut kaikkiin asentoihin ja hiki todellakin virtasi, mutta tein parhaani ja se itsensä ylittämisen tunne oli mahtava! Vielä vaikkapa vuosi sitten en todellakaan olisi lähtenyt koko tunnille, kaikki on siis mahdollista. Uskaliasta viikkoa ja ihanaa juhannusta!

You can follow me:
Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
Soundcloud

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa