Siirry pääsisältöön

Viikon ajatus: Kiitollisuuden virtaus

 ūüí°Viikon ajatus:
Kiitollisuuden virtaus


Kirjoitin aiemmin lukevani kirjaa The Tools - Onnen ty√∂kalut. Kirjan ovat kirjoittaneet Phil Stutz ja Barry Michels. Kirjassa n√§m√§ kokeneet terapeutit kertovat kehitt√§mist√§√§n onnen ty√∂kaluista, joiden kautta meid√§n kaikkien on mahdollisuus p√§√§st√§ peloistamme, rajoitteistamme ja l√∂yt√§√§ tie onnellisempaan el√§m√§√§n. 

Luin kirjan loppuun, kirjoitin työkalut ylös ja pohdin tapoja käyttää niitä omassa elämässäni. Osa työkaluista on haastavampia, tottakai. Omaa ajatus- ja toimintatapaansa ei koskaan ole helppo muuttaa. Yksi työkaluista on kuitenkin melko nopea ja helpohko sisäistää sekä toteuttaa. Silti se antaa suuren avun. Työkalu liittyy huoliin, mustaan pilveen päämme päällä.

Itsell√§ni huolet ja turhaan mielt√§ vaivaavat asiat ilmenev√§t useimmiten y√∂ll√§, kun pit√§isi nukkua. √Ėisin ajatukset tuntuvat moninkerroin suuremmilta ja ahdistavammilta. T√§h√§n olen alkanut k√§ytt√§√§ kirjassa esitetty√§ ty√∂kalua Kiitollisuuden virtaus.

Kiitollisuuden virtaus on työkaluna hyvin yksinkertainen. Kun huolet ja murheet alkavat vallata mieltä, alat luetella kiitollisuudenaiheita. Aiheet voivat olla kuinka pieniä tai suuria tahansa, mitä ikinä omasta elämästäsi löydät. Kun luettelet näitä asioita, tunnet kiitollisuuden, se täyttää ja rauhoittaa sinut.

Olen itse saanut tästä apua öisiin murehtimisiini, suosittelen sinuakin kokeilemaan. Kirjassa on lisäksi neljä muuta työkalua, joihin kannattaa yhtälailla tutustua.

Kiitos kun luet Viikon ajatusta, hyvää viikkoa!

♡Anniina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisell√§) videolla monia kes√§isi√§ hetki√§ ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leip√§koneella leipomista. Mukavaa kes√§njatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! M√∂kkiel√§m√§ alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa j√§√§n alta esiin on tullut kev√§t.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sek√§ tietenkin kokemuksen kautta, on el√§m√§ matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siin√§ el√§neet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa p√§iv√§rutiinin arkea ryhditt√§m√§√§n ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sit√§. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkut√∂rm√§ilyiden j√§lkeen tutuksi. Kev√§√§n l√§hestyess√§ aloimme molemmat huomata, ett√§ kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemm√§n. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viett√§neet kuluneen puoli vuotta l√§hinn√§ leirint√§alueella. Ennen t√§t√§, ainoa kokemukseni leirint√§alueesta on vuonna 2006 tekem√§mme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden y√∂n teltassa leirint√§alueella ja aamuinen suihkuk√§ynti sa