Siirry pääsisältöön

Viikon ajatus: Anteeksiantamisesta

 💡Viikon ajatus: 

Anteeksiantamisesta


Olen joskus ollut pitkävihainen ihminen. Olen päättänyt etten unohda, jos olen tullut loukatuksi. Etten anna enää ylitseni kävellä. Etten anna anteeksi.

Olen myös piinannut itseäni omista virheistäni. Analysoinut tekemisiäni ja keskellä yötä syyttänyt itseäni jostain mitä sanoin väärin monta vuotta sitten.

Molempiin näihin esimerkkeihin auttaa sama asia. Anteeksiantaminen.

Voimme nimittäin olla vihaisia muille tai itsellemme. Voimme syyttää muita tai itseämme. Voimme olla antamatta anteeksi muille tai itsellemme. Voimme jäädä kiinni pahan olon kierteeseen.

Tai, voimme antaa anteeksi.

Kummassakin esimerkin vihaisessa olotilassamme teemme hallaa ainoastaan itsellemme. Vihaisten ajatustemme kohteet voivat olla tietämättömiä tunteistamme tai heitä ei asia kiinnosta. Itseämme syyttäessämme, voimme itse huonosti. Kummassakin tilanteessa oma mielemme ja kehomme kärsii.

Itselläni ikä tuo joka vuosi lisää armollisuutta. En jaksa suuttua pienistä, enkä ainakaan olla pitkävihainen. Luovun suoraan asioista, jotka mahdollisesti tuottavat minulle suuttumusta tai harmia.

Olen myös opetellut anteeksiantamista. Kaikilla meillä varmasti on asioita, joita on vaikeampi antaa anteeksi. Mieheni opastuksella olen pohtinut tällaisia asioita, niihin liittyviä ihmisiä ja sanonut ääneen: Annan anteeksi. Tästä syntyvä tunne vapauttaa.

Samalla tavalla koetan olla armollisempi myös itseäni kohtaan. Omaa käytöstä tulee pohtia ja tarpeen mukaan muuttaa, mutta liika syyllisyys on turhaa. Itselleenkin saa antaa anteeksi, muistathan sinäkin sen.

Rauhallista viikkoa, voi hyvin.

♡Anniina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa