Siirry pääsisältöön

Viikon ajatus: Kuusi elokuvaa

 ūüí°Viikon ajatus:

Kuusi elokuvaa


Kun vuonna 2019 kävin elokuvateatterissa 31 kertaa, tuli vuoden 2020 kerroiksi kuusi. Kuusi.

Katsoin toki paljon leffoja kotona, mutta elokuvateatterissa katsotut leffat tuntuvat erilaisilta ja käynnit ovat pitkään olleet rakas harrastus.

Noiden kuuden elokuvan joukkoon mahtuu yllättävän erilaisia ja hyviä elokuvia, tässä suosituksia niistä. Osan suosituksista olen kirjoittanut viime vuoden helmikuussa, Oscar-gaalan lähestyessä.

Jojo Rabbit
Kirjoitettu 11.2.2020:

Satiirit ei ole mun genreä, siksi vähän pelkäsin Jojo Rabbitia. Elokuva yllätti mut täysin! Vaikeasta aiheesta eli natsiaatteen alla elävästä nuoresta pojasta ja sen ympärillä pyörivistä tilanteista huumorilla tehty tarina on hauska sekä todella koskettava. Yksi viime vuosien parhaimmista elokuvista.

✓ Jos pid√§t: komedia, draama, sota-aiheiset, satiirit

Bad Boys
R√§iskyv√§n poliisikaksikon seikkailuiden kolmas osa. Vaikkakin t√§m√§ kolmas osa on v√§h√§n aiempia verisempi, on elokuva kuitenkin toimiva, viihdytt√§v√§ ja helposti katsottava. Muista katsoa muut osat ensin!

✓ Jos pid√§t: toiminta, komedia, seikkailu

Helene
Ystäväni vei minut katsomaan tätä kotimaista elokuvaa. Elokuva on laadukkaasti ja taidokkaasti tehty. Näyttelijät, aikakauden vaatteet, maisemat ja tunnelma on upeaa seurattavaa. Minulle elokuva kuitenkin oli hieman liian vakava ja jäykähkö. Suosittelen silti, varsinkin jos aihe on sydäntäsi lähellä.

✓ Jos pid√§t: draama, taide, tositarinan inspiroimat, kotimaiset elokuvat

1917
Kirjoitettu 11.2.2020:

Upeasti kuvattu (ja leikattu) 1917 on koskettava sota-elokuva. Se on tarina ystävyydestä ja ensimmäisen maailmansodan taisteluista. Se kuvaa sota-ajan kauheutta rauhallisesti ja jopa kauniisti.

✓ Jos pid√§t: draama, sota-elokuvat

Little Women
Kirjoitettu 11.2.2020:

Jos en olisi n√§hnyt 90-luvun leffaa, olisin varmasti rakastanut t√§t√§! Nyt ”vanha” leffa kummitteli v√§h√§n liikaa muistikuvissani, n√§in sen niin monta kertaa ja se on j√§√§nyt mieleeni. Suosittelen t√§t√§ uutta elokuvaa silti, varsinkin niille, jotka ei ole vuoden -94 versiota n√§hnyt. Elokuva kertoo nelj√§n siskoksen el√§m√§st√§, tunnekuohujen myllerryksest√§ 1800-luvun loppupuolella. Elokuva on hienosti kuvattu sek√§ lavastettu ja n√§yttelij√§t ovat rooleissaan raikkaita.

✓ Jos pid√§t: draama, romantiikka, klassikot

The Gentlemen
Vaikka en yleensä katso tämän genren elokuvia, oli se kuitenkin toimiva ja paikoittain hyvin viihdyttävä. Guy Ritchien ohjaus- ja kuvaustyyli toimii, hän osaa tehdä rikostoiminta-elokuvia. Huomioi, että tämä kerronnallinen rikostarina sisältää kiroilua, väkivaltaa ja huumeita.

✓ Jos pid√§t: rikos, toiminta, Guy Ritchie-elokuvat

Vuoden 2021 elokuvavuosi alkaa vielä rauhallisesti, mutta innolla odotan tämän vuoden ensi-iltoja ja tänä vuonna vasta huhtikuussa järjestettävää Oscar-gaalaa.

Minkä elokuvan sinä haluat tänä vuonna nähdä elokuvateatterissa?

♡Anniina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisell√§) videolla monia kes√§isi√§ hetki√§ ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leip√§koneella leipomista. Mukavaa kes√§njatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! M√∂kkiel√§m√§ alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa j√§√§n alta esiin on tullut kev√§t.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sek√§ tietenkin kokemuksen kautta, on el√§m√§ matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siin√§ el√§neet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa p√§iv√§rutiinin arkea ryhditt√§m√§√§n ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sit√§. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkut√∂rm√§ilyiden j√§lkeen tutuksi. Kev√§√§n l√§hestyess√§ aloimme molemmat huomata, ett√§ kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemm√§n. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viett√§neet kuluneen puoli vuotta l√§hinn√§ leirint√§alueella. Ennen t√§t√§, ainoa kokemukseni leirint√§alueesta on vuonna 2006 tekem√§mme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden y√∂n teltassa leirint√§alueella ja aamuinen suihkuk√§ynti sa