Siirry pääsisältöön

Viikon ajatus: Kuusi elokuvaa

 đź’ˇViikon ajatus:

Kuusi elokuvaa


Kun vuonna 2019 kävin elokuvateatterissa 31 kertaa, tuli vuoden 2020 kerroiksi kuusi. Kuusi.

Katsoin toki paljon leffoja kotona, mutta elokuvateatterissa katsotut leffat tuntuvat erilaisilta ja käynnit ovat pitkään olleet rakas harrastus.

Noiden kuuden elokuvan joukkoon mahtuu yllättävän erilaisia ja hyviä elokuvia, tässä suosituksia niistä. Osan suosituksista olen kirjoittanut viime vuoden helmikuussa, Oscar-gaalan lähestyessä.

Jojo Rabbit
Kirjoitettu 11.2.2020:

Satiirit ei ole mun genreä, siksi vähän pelkäsin Jojo Rabbitia. Elokuva yllätti mut täysin! Vaikeasta aiheesta eli natsiaatteen alla elävästä nuoresta pojasta ja sen ympärillä pyörivistä tilanteista huumorilla tehty tarina on hauska sekä todella koskettava. Yksi viime vuosien parhaimmista elokuvista.

✓ Jos pidät: komedia, draama, sota-aiheiset, satiirit

Bad Boys
Räiskyvän poliisikaksikon seikkailuiden kolmas osa. Vaikkakin tämä kolmas osa on vähän aiempia verisempi, on elokuva kuitenkin toimiva, viihdyttävä ja helposti katsottava. Muista katsoa muut osat ensin!

✓ Jos pidät: toiminta, komedia, seikkailu

Helene
Ystäväni vei minut katsomaan tätä kotimaista elokuvaa. Elokuva on laadukkaasti ja taidokkaasti tehty. Näyttelijät, aikakauden vaatteet, maisemat ja tunnelma on upeaa seurattavaa. Minulle elokuva kuitenkin oli hieman liian vakava ja jäykähkö. Suosittelen silti, varsinkin jos aihe on sydäntäsi lähellä.

✓ Jos pidät: draama, taide, tositarinan inspiroimat, kotimaiset elokuvat

1917
Kirjoitettu 11.2.2020:

Upeasti kuvattu (ja leikattu) 1917 on koskettava sota-elokuva. Se on tarina ystävyydestä ja ensimmäisen maailmansodan taisteluista. Se kuvaa sota-ajan kauheutta rauhallisesti ja jopa kauniisti.

✓ Jos pidät: draama, sota-elokuvat

Little Women
Kirjoitettu 11.2.2020:

Jos en olisi nähnyt 90-luvun leffaa, olisin varmasti rakastanut tätä! Nyt ”vanha” leffa kummitteli vähän liikaa muistikuvissani, näin sen niin monta kertaa ja se on jäänyt mieleeni. Suosittelen tätä uutta elokuvaa silti, varsinkin niille, jotka ei ole vuoden -94 versiota nähnyt. Elokuva kertoo neljän siskoksen elämästä, tunnekuohujen myllerryksestä 1800-luvun loppupuolella. Elokuva on hienosti kuvattu sekä lavastettu ja näyttelijät ovat rooleissaan raikkaita.

✓ Jos pidät: draama, romantiikka, klassikot

The Gentlemen
Vaikka en yleensä katso tämän genren elokuvia, oli se kuitenkin toimiva ja paikoittain hyvin viihdyttävä. Guy Ritchien ohjaus- ja kuvaustyyli toimii, hän osaa tehdä rikostoiminta-elokuvia. Huomioi, että tämä kerronnallinen rikostarina sisältää kiroilua, väkivaltaa ja huumeita.

✓ Jos pidät: rikos, toiminta, Guy Ritchie-elokuvat

Vuoden 2021 elokuvavuosi alkaa vielä rauhallisesti, mutta innolla odotan tämän vuoden ensi-iltoja ja tänä vuonna vasta huhtikuussa järjestettävää Oscar-gaalaa.

Minkä elokuvan sinä haluat tänä vuonna nähdä elokuvateatterissa?

♡Anniina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KING ARTHUR

KING ARTHUR USA, 2017 seikkailu, fantasia, toiminta Ohjaus: Guy Ritchie Pääosissa: Charlie Hunnam, Jude Law, Djimon Hounsou, Astrid Bergès-Frisbey, Aidan Gillen, Eric Bana Pidän nykyään listaa leffoista, joita haluan nähdä. Viimeksi käytiin leffateatterissa katsomassa yksi näistä, King Arthur. Kaikilla taitaa olla yleiskäsitys Kuningas Arthurin tarinasta ja Excalibur-miekasta. Leffa kertoo siis tutun tarinan kuninkaaksi kasvusta maagisten asioiden ympäröimässä Camelotissa. Mulla meni hetki tottua Guy Ritchien kerronta- ja kuvaustapaan, mutta kun siihen totuin, se toimi todella hyvin. Se oli yksi syy miksi elokuvasta pidin. Charlie Hunnam (jonka olen nähnyt vain Sons of Anarchyn Jaxina) näyttelee kiitettävästi hieman ylimielisen oloista Arthuria ja Jude Law on uskottava ilkeänä ja vallanhimoisena Vortigernina. Näyttelijäjoukkio Hunnamin ympärillä toimii muutenkin hyvin yhteen ja piipahtaa valkokankaalla David Beckham ja itse Guy Ritchiekin. Jos siis yliluonnollinen toimintaseikkailu kii

Viikon ajatus: Elämän kevät

đź’ˇ  Viikon ajatus:  Elämän kevät ”Teillä on ollut oikea elämän kevät.” Se pitää kyllä paikkansa. Tällä kertaa ollaan nimittäin mieheni kanssa oltu vuorotellen kipeinä. Viimeiset kaksi viikkoa sohva on ollut paras ystäväni. Olen vuoron perään nukkunut ja katsonut Netflixiä. Seuranani on olleet turkkilaiset ja intialaiset elokuvat sekä amerikkalaiset tv-sarjat. Koska en ole kahteen viikkoon käynyt aamukävelyillä, luonnon puhkeaminen kevään vihreyteen on jäänyt minulta näkemättä. Läheisten kuvien välityksellä olen kuitenkin saanut nauttia ihanasta luonnosta myös sisätiloissa. Sairaslomalla olen saanut iloa ystävien viesteistä ja aviomiehen huolenpidosta. Ă„idin lähettämästä videosta näin miten kauniisti tuomi kukkii ja siskon videopuhelussa olin mukana kanalassa. Nyt kun olo alkaa päivä päivältä parantua, odotan varsinkin seuraavia asioita: vihreästä luonnosta huumaantumista, saunomista, normaalia arkea ja kotikotona vierailua. Hyvää vointia viikkoosi! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Viikon ajatus: Muutoksien hyväksymisestä

💡Viikon ajatus: Muutoksien hyväksymisestä Menneen viikonlopun piti näyttää hyvin erilaiselta mitä se lopulta oli. Meidän oli tarkoitus mennä ensimmäistä kertaa tänä vuonna kotikotiin äitini luokse. Poikkeusaika luikerteli kuitenkin lonkeroillaan mukaan ja muutti suunnitelmat. Jos poikkeusaika on opettanut jotain, on se muutoksien hyväksyminen. Asioiden suunnittelijana, odottajana ja toteuttajana, se on ollut itselleni haastavaa. Uskon, että asiat tapahtuu syystä ja kaikella on tarkoitus. Joskus syyn ymmärtämisessä menee kauemmin, joskus se ei ehkä edes meille itsellemme näyttäydy. Vaikka pyrin ajattelemaan asioista positiivisesti, ei silti ole aina helppoa hyväksyä pettymyksiä. En pystynyt ottamaan uusinta muutosta itkuitta vastaan. Kaikki tunteet kuitenkin kuuluvat elämään ja annoin fiiliksen tulla, ja olla. Vellomaan pahaan mieleen kuitenkaan ei voi jäädä. Silloin täytyy muistuttaa itseään hyvistä asioista ja ajatuksista sekä siitä mikä omalle mielelle on parasta. Kaikkea hyvää viik