Siirry pääsisältöön

Viikon ajatus: Kuusi elokuvaa

 💡Viikon ajatus:

Kuusi elokuvaa


Kun vuonna 2019 kävin elokuvateatterissa 31 kertaa, tuli vuoden 2020 kerroiksi kuusi. Kuusi.

Katsoin toki paljon leffoja kotona, mutta elokuvateatterissa katsotut leffat tuntuvat erilaisilta ja käynnit ovat pitkään olleet rakas harrastus.

Noiden kuuden elokuvan joukkoon mahtuu yllättävän erilaisia ja hyviä elokuvia, tässä suosituksia niistä. Osan suosituksista olen kirjoittanut viime vuoden helmikuussa, Oscar-gaalan lähestyessä.

Jojo Rabbit
Kirjoitettu 11.2.2020:

Satiirit ei ole mun genreä, siksi vähän pelkäsin Jojo Rabbitia. Elokuva yllätti mut täysin! Vaikeasta aiheesta eli natsiaatteen alla elävästä nuoresta pojasta ja sen ympärillä pyörivistä tilanteista huumorilla tehty tarina on hauska sekä todella koskettava. Yksi viime vuosien parhaimmista elokuvista.

✓ Jos pidät: komedia, draama, sota-aiheiset, satiirit

Bad Boys
Räiskyvän poliisikaksikon seikkailuiden kolmas osa. Vaikkakin tämä kolmas osa on vähän aiempia verisempi, on elokuva kuitenkin toimiva, viihdyttävä ja helposti katsottava. Muista katsoa muut osat ensin!

✓ Jos pidät: toiminta, komedia, seikkailu

Helene
Ystäväni vei minut katsomaan tätä kotimaista elokuvaa. Elokuva on laadukkaasti ja taidokkaasti tehty. Näyttelijät, aikakauden vaatteet, maisemat ja tunnelma on upeaa seurattavaa. Minulle elokuva kuitenkin oli hieman liian vakava ja jäykähkö. Suosittelen silti, varsinkin jos aihe on sydäntäsi lähellä.

✓ Jos pidät: draama, taide, tositarinan inspiroimat, kotimaiset elokuvat

1917
Kirjoitettu 11.2.2020:

Upeasti kuvattu (ja leikattu) 1917 on koskettava sota-elokuva. Se on tarina ystävyydestä ja ensimmäisen maailmansodan taisteluista. Se kuvaa sota-ajan kauheutta rauhallisesti ja jopa kauniisti.

✓ Jos pidät: draama, sota-elokuvat

Little Women
Kirjoitettu 11.2.2020:

Jos en olisi nähnyt 90-luvun leffaa, olisin varmasti rakastanut tätä! Nyt ”vanha” leffa kummitteli vähän liikaa muistikuvissani, näin sen niin monta kertaa ja se on jäänyt mieleeni. Suosittelen tätä uutta elokuvaa silti, varsinkin niille, jotka ei ole vuoden -94 versiota nähnyt. Elokuva kertoo neljän siskoksen elämästä, tunnekuohujen myllerryksestä 1800-luvun loppupuolella. Elokuva on hienosti kuvattu sekä lavastettu ja näyttelijät ovat rooleissaan raikkaita.

✓ Jos pidät: draama, romantiikka, klassikot

The Gentlemen
Vaikka en yleensä katso tämän genren elokuvia, oli se kuitenkin toimiva ja paikoittain hyvin viihdyttävä. Guy Ritchien ohjaus- ja kuvaustyyli toimii, hän osaa tehdä rikostoiminta-elokuvia. Huomioi, että tämä kerronnallinen rikostarina sisältää kiroilua, väkivaltaa ja huumeita.

✓ Jos pidät: rikos, toiminta, Guy Ritchie-elokuvat

Vuoden 2021 elokuvavuosi alkaa vielä rauhallisesti, mutta innolla odotan tämän vuoden ensi-iltoja ja tänä vuonna vasta huhtikuussa järjestettävää Oscar-gaalaa.

Minkä elokuvan sinä haluat tänä vuonna nähdä elokuvateatterissa?

♡Anniina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa