Siirry pääsisältöön

VUODEN 2018 LEFFAT 🎬

Tässä tulee tämän vuoden leffat! Laitoin vähän viime vuotta paremmaksi ja kävin tänä vuonna leffateatterissa 30 kertaa (saattaa tosin olla, että ehdin vielä tänä vuonna leffaan pari kertaa). Nostan tähän suosikkejani noista leffoista ja listaan lopussa kaikki katsomani leffat.

Call Me By Your Name

Jos olisin saanut tänä vuonna katsoa vain yhden elokuvan, se olisi ehdottomasti ollut Call me by your name. Elokuva osui suoraan mun sydämeen. Linkin takaa löytyy arvostelu, jonka tein aika tunteellisena.

✓ Jos pidät: draama, rakkaustarina

I, Tonya

Uskomaton tositarina entisestä taitoluistelija Tonya Hardingista on katsomisen arvoinen elokuva.

✓ Jos pidät: tositarinat, draama

Black Panther

Supersankarileffa Black Panther oli mun vuoden lempparileffoja! Linkin takaa löytyvään arvosteluun kirjoitinkin siitä enemmän.

✓ Jos pidät: toiminta, seikkailu, scifi, supersankarit

Avengers: Infinity War

En vieläkään halua/osaa sanoa paljoa Infinity Warista. Kohta on aika katsoa se uudelleen, vielä en ole sitä tehnyt. Linkin takana arvostelu.

Jos pidät: toiminta, seikkailu, scifi, supersankarit

Solo: A Star Wars Story

Nuoren Han Solon tarinan kertova elokuva on mukavasti eteenpäin soljuva ja liikuttavakin toimintapläjäys. Linkin takana arvostelu siitä ja Jurassic Worldin Fallen Kingdomista, joka sekin oli ihan hyvä.

✓ Jos pidät: toiminta, seikkailu, scifi, Star Wars-elokuvat

Peppermint

Tässä elokuvassa muhun tehosi voimakas naisrooli, on voimaannuttavaa välillä nähdä nainen taistelemassa toimintaleffassa. Peppermintissä on aika rajuakin väkivaltaa, mutta tähän kostotarinaan se sopii.

✓ Jos pidät: toiminta, vahvat naiset, kostotarina

Crazy Rich Asians

Just sellainen kuin romcomin kuuluu ollakin! Rakastan rakkauselokuvia ja Crazy Rich Asians onnistuu genressään mainiosti. Kiinnostuin somehypestä ja osasin mennä katsomaan leffan sen takia. Elokuva rikkoo ennätyksiä ja on kulttuurillisesti tärkeä, aasialaisen näyttelijäkaartinsa kanssa. Mahtavaa!

✓ Jos pidät: romanttinen komedia, draama

Oma maa

En usein katso suomalaisia elokuvia ja tämäkin tuli nähtyä siksi, että äiti pyysi mukaan. Kiitos äidille, koska tykkäsin Omasta maasta paljonkin! Ihana rakkaustarina raastavana sodanjälkeisenä aikana.

✓ Jos pidät: suomalaiset elokuvat, rakkaustarina

Mortal Engines

Helposti katsottava, epätoivottavaa tulevaisuutta kuvaava toimintaseikkailu. Tämä ei ollut mun vuoden odotettavien leffojen listalla, mutta oli yllättäen melko hyvä!

✓ Jos pidät: fantasia, seikkailu, toiminta

Kaikki elokuvateatterissa näkemäni leffat vuonna 2018:

Darkest Hour

Lady Bird

Call Me By Your Name

The Florida Project

The Post

I, Tonya

The Shape of Water

Phantom Thread

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Black Panther

Tomb Raider

Pacific Rim Uprising

Avengers: Infinity War

I feel Pretty

Ready Player One

Jurassic World: Fallen Kingdom

Solo: A Star Wars Story

Ant-Man and the Wasp

Mission: Impossible - Fallout

The Meg

Mile 22

The Predator

Peppermint

Crazy Rich Asians

Johnny English Strikes Again

Venom

Oma maa

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Robin Hood

Mortal Engines

Katson siis paljon leffoja (myös leffateatterin ulkopuolella) ja tykkään tosi monesta. Mulla ei ole siis näistä inhokkeja, mutta muutamasta en niin välittänyt tai ne ei mulle tuoneet sen suurempia tunteita. Ne olivat tänä vuonna The Shape of Water, Phantom Thread ja Mile 22.

Leffavuotta 2019 innolla odottaen!

♡Anniina

PS. Teen jokaisen leffakäynnin jälkeen miniarvostelun Instagram Storiesiin ja oon tallentanut ne kohokohtiin, sieltä siis myös löytyy leffajuttuja: @anniinanger

You can follow me:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa