Siirry pääsisältöön

VUODEN 2018 LEFFAT 🎬

Tässä tulee tämän vuoden leffat! Laitoin vähän viime vuotta paremmaksi ja kävin tänä vuonna leffateatterissa 30 kertaa (saattaa tosin olla, että ehdin vielä tänä vuonna leffaan pari kertaa). Nostan tähän suosikkejani noista leffoista ja listaan lopussa kaikki katsomani leffat.

Call Me By Your Name

Jos olisin saanut tänä vuonna katsoa vain yhden elokuvan, se olisi ehdottomasti ollut Call me by your name. Elokuva osui suoraan mun sydämeen. Linkin takaa löytyy arvostelu, jonka tein aika tunteellisena.

✓ Jos pidät: draama, rakkaustarina

I, Tonya

Uskomaton tositarina entisestä taitoluistelija Tonya Hardingista on katsomisen arvoinen elokuva.

✓ Jos pidät: tositarinat, draama

Black Panther

Supersankarileffa Black Panther oli mun vuoden lempparileffoja! Linkin takaa löytyvään arvosteluun kirjoitinkin siitä enemmän.

✓ Jos pidät: toiminta, seikkailu, scifi, supersankarit

Avengers: Infinity War

En vieläkään halua/osaa sanoa paljoa Infinity Warista. Kohta on aika katsoa se uudelleen, vielä en ole sitä tehnyt. Linkin takana arvostelu.

Jos pidät: toiminta, seikkailu, scifi, supersankarit

Solo: A Star Wars Story

Nuoren Han Solon tarinan kertova elokuva on mukavasti eteenpäin soljuva ja liikuttavakin toimintapläjäys. Linkin takana arvostelu siitä ja Jurassic Worldin Fallen Kingdomista, joka sekin oli ihan hyvä.

✓ Jos pidät: toiminta, seikkailu, scifi, Star Wars-elokuvat

Peppermint

Tässä elokuvassa muhun tehosi voimakas naisrooli, on voimaannuttavaa välillä nähdä nainen taistelemassa toimintaleffassa. Peppermintissä on aika rajuakin väkivaltaa, mutta tähän kostotarinaan se sopii.

✓ Jos pidät: toiminta, vahvat naiset, kostotarina

Crazy Rich Asians

Just sellainen kuin romcomin kuuluu ollakin! Rakastan rakkauselokuvia ja Crazy Rich Asians onnistuu genressään mainiosti. Kiinnostuin somehypestä ja osasin mennä katsomaan leffan sen takia. Elokuva rikkoo ennätyksiä ja on kulttuurillisesti tärkeä, aasialaisen näyttelijäkaartinsa kanssa. Mahtavaa!

✓ Jos pidät: romanttinen komedia, draama

Oma maa

En usein katso suomalaisia elokuvia ja tämäkin tuli nähtyä siksi, että äiti pyysi mukaan. Kiitos äidille, koska tykkäsin Omasta maasta paljonkin! Ihana rakkaustarina raastavana sodanjälkeisenä aikana.

✓ Jos pidät: suomalaiset elokuvat, rakkaustarina

Mortal Engines

Helposti katsottava, epätoivottavaa tulevaisuutta kuvaava toimintaseikkailu. Tämä ei ollut mun vuoden odotettavien leffojen listalla, mutta oli yllättäen melko hyvä!

✓ Jos pidät: fantasia, seikkailu, toiminta

Kaikki elokuvateatterissa näkemäni leffat vuonna 2018:

Darkest Hour

Lady Bird

Call Me By Your Name

The Florida Project

The Post

I, Tonya

The Shape of Water

Phantom Thread

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Black Panther

Tomb Raider

Pacific Rim Uprising

Avengers: Infinity War

I feel Pretty

Ready Player One

Jurassic World: Fallen Kingdom

Solo: A Star Wars Story

Ant-Man and the Wasp

Mission: Impossible - Fallout

The Meg

Mile 22

The Predator

Peppermint

Crazy Rich Asians

Johnny English Strikes Again

Venom

Oma maa

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Robin Hood

Mortal Engines

Katson siis paljon leffoja (myös leffateatterin ulkopuolella) ja tykkään tosi monesta. Mulla ei ole siis näistä inhokkeja, mutta muutamasta en niin välittänyt tai ne ei mulle tuoneet sen suurempia tunteita. Ne olivat tänä vuonna The Shape of Water, Phantom Thread ja Mile 22.

Leffavuotta 2019 innolla odottaen!

♡Anniina

PS. Teen jokaisen leffakäynnin jälkeen miniarvostelun Instagram Storiesiin ja oon tallentanut ne kohokohtiin, sieltä siis myös löytyy leffajuttuja: @anniinanger

You can follow me:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KING ARTHUR

KING ARTHUR USA, 2017 seikkailu, fantasia, toiminta Ohjaus: Guy Ritchie Pääosissa: Charlie Hunnam, Jude Law, Djimon Hounsou, Astrid Bergès-Frisbey, Aidan Gillen, Eric Bana Pidän nykyään listaa leffoista, joita haluan nähdä. Viimeksi käytiin leffateatterissa katsomassa yksi näistä, King Arthur. Kaikilla taitaa olla yleiskäsitys Kuningas Arthurin tarinasta ja Excalibur-miekasta. Leffa kertoo siis tutun tarinan kuninkaaksi kasvusta maagisten asioiden ympäröimässä Camelotissa. Mulla meni hetki tottua Guy Ritchien kerronta- ja kuvaustapaan, mutta kun siihen totuin, se toimi todella hyvin. Se oli yksi syy miksi elokuvasta pidin. Charlie Hunnam (jonka olen nähnyt vain Sons of Anarchyn Jaxina) näyttelee kiitettävästi hieman ylimielisen oloista Arthuria ja Jude Law on uskottava ilkeänä ja vallanhimoisena Vortigernina. Näyttelijäjoukkio Hunnamin ympärillä toimii muutenkin hyvin yhteen ja piipahtaa valkokankaalla David Beckham ja itse Guy Ritchiekin. Jos siis yliluonnollinen toimintaseikkailu kii

Viikon ajatus: Elämän kevät

đź’ˇ  Viikon ajatus:  Elämän kevät ”Teillä on ollut oikea elämän kevät.” Se pitää kyllä paikkansa. Tällä kertaa ollaan nimittäin mieheni kanssa oltu vuorotellen kipeinä. Viimeiset kaksi viikkoa sohva on ollut paras ystäväni. Olen vuoron perään nukkunut ja katsonut Netflixiä. Seuranani on olleet turkkilaiset ja intialaiset elokuvat sekä amerikkalaiset tv-sarjat. Koska en ole kahteen viikkoon käynyt aamukävelyillä, luonnon puhkeaminen kevään vihreyteen on jäänyt minulta näkemättä. Läheisten kuvien välityksellä olen kuitenkin saanut nauttia ihanasta luonnosta myös sisätiloissa. Sairaslomalla olen saanut iloa ystävien viesteistä ja aviomiehen huolenpidosta. Ă„idin lähettämästä videosta näin miten kauniisti tuomi kukkii ja siskon videopuhelussa olin mukana kanalassa. Nyt kun olo alkaa päivä päivältä parantua, odotan varsinkin seuraavia asioita: vihreästä luonnosta huumaantumista, saunomista, normaalia arkea ja kotikotona vierailua. Hyvää vointia viikkoosi! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Viikon ajatus: Muutoksien hyväksymisestä

💡Viikon ajatus: Muutoksien hyväksymisestä Menneen viikonlopun piti näyttää hyvin erilaiselta mitä se lopulta oli. Meidän oli tarkoitus mennä ensimmäistä kertaa tänä vuonna kotikotiin äitini luokse. Poikkeusaika luikerteli kuitenkin lonkeroillaan mukaan ja muutti suunnitelmat. Jos poikkeusaika on opettanut jotain, on se muutoksien hyväksyminen. Asioiden suunnittelijana, odottajana ja toteuttajana, se on ollut itselleni haastavaa. Uskon, että asiat tapahtuu syystä ja kaikella on tarkoitus. Joskus syyn ymmärtämisessä menee kauemmin, joskus se ei ehkä edes meille itsellemme näyttäydy. Vaikka pyrin ajattelemaan asioista positiivisesti, ei silti ole aina helppoa hyväksyä pettymyksiä. En pystynyt ottamaan uusinta muutosta itkuitta vastaan. Kaikki tunteet kuitenkin kuuluvat elämään ja annoin fiiliksen tulla, ja olla. Vellomaan pahaan mieleen kuitenkaan ei voi jäädä. Silloin täytyy muistuttaa itseään hyvistä asioista ja ajatuksista sekä siitä mikä omalle mielelle on parasta. Kaikkea hyvää viik