Siirry pääsisältöön

Suosituksia Oscar-ehdokkaista

🏆 Oscar-patsaat jaetaan runsaan viikon päästä ja mä oon tässä viime viikkoina ja viime päivinä ravannut leffateatterissa (vähän normaalia ahkerammin☺︎). Oon nyt nähnyt kaikki parhaan elokuvan ehdokkaat ja haluaisin tänään kirjoitella vähän niistä. Tässä siis leffa-ajatuksia perjantaihinne.

Tänä vuonna parhaan elokuvan Oscaria tavoittelee kahdeksan elokuvaa: Black Panther, Blackkklansman, Bohemian Rhapsody, Roma, A Star Is Born, The Favourite, Green Book ja Vice. Näiden joukossa mulle itselleni on hyviä elokuvia, lemppareita, pari ihan ookoota ja yksi josta en juurikaan pitänyt.

Black Pantherin näin jo viime vuoden huhtikuussa ja teinkin siitä silloin arvostelun. Black Panther on yksi suosikkejani Marvelin leffoista ja on virkistävän erilaista nähdä se parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaana. Toivon sille menestystä kuudessa muussa kategoriassa, jossa se on ehdokkaana, vaikken uskokaan sen voittavan Oscaria parhaasta elokuvasta. (Tosin olisin todella iloinen jos niin kävisikin!)

Blackkklansmania en ehkä olisi katsonut ilman Oscar-ehdokkuutta ja olisi ollut harmi, jos se olisi jäänyt näkemättä. Pidin Spike Leen ohjaamasta tositapahtumaan perustuvasta elokuvasta todella paljon.
Leffa kertoo afrikanamerikkalaisesta poliisista, joka soluttautuu Klu Klux Klan-salaseuraan. 

Bohemian Rhapsodysta tein myös arvostelun. Elokuva kosketti mua syvältä ja suosittelen vahvasti katsomaan sen. En usko elokuvan voittavan parhaan elokuvan Oscaria, mutta sydämeni iloitsisi kyllä sen voitosta.

Romaa en olisi katsonut ilman Oscar-ehdokkuutta. Elokuva ei juurikaan ollut mun mieleen ja sen hitaus meinasi jossain kohtaa kertakaikkiaan saada lopettamaan katsomisen. Elokuva on kuitenkin hienosti tehty ja näyttelijöiden roolisuoritukset on kohdallaan.
Roma kertoo ohjaajansa Alfonso Cuáronin nuoruudenkokemuksiin perustuen meksikolaisen perheen ja varsinkin perheen kotiapulaisen elämästä 70-luvun Mexicossa. 
🏆 Veikkaan Romalle (tai toiselle vielä kohta tulevalle) Oscaria.

A Star Is Bornin menin katsomaan hyvin ristiriitaisissa tunnelmissa.  Olin saanut ennen elokuvaa niin erilaisia mielipiteitä leffasta, että olin oikeastaan vähän hämmentynyt. Elokuvan tarina ei lopulta ollut mieleeni, se on raastava alusta loppuun. Bradley Cooperin roolisuorituksesta (ja laulamisesta) kyllä pidin ja onhan Lady Gagakin laulaessaan ilmiömäinen. Pidin myös Bradleyn ohjaustyylistä, olisin suonut hänelle siitäkin ehdokkuuden. 
A Star Is Born kertoo menestyneen, mutta ongelmiensa kanssa painivan laulajatähden ja uraansa aloittelevan laulajan rakkaustarinan.

The Favourite oli mulle vaikein mennä katsomaan. Tiesin jo trailereiden perusteella, että elokuva ei ole mulle. Mutta koska sillä oli kymmenen Oscar-ehdokkuutta ja pääosassa Emma Stone, ei auttanut muu kuin kipittää teatteriin. Vaikka elokuva ei tosiaan ollut mulle, on pakko sanoa, että näyttelijöiden roolisuoritukset on mahtavat! Elokuva on toki muutenkin kaikinpuolin hienosti tehty. Sitä on sanottu ratkiriemukkaaksi, mutta mulle se jätti vain ahdistuneen ja epämiellyttävän olon. 
Elokuva sijoittuu 1700-luvulle ja kertoo sairastavan sekä kovia kokeneen kuningatar Annen elämästä kahden naisen kilpaillessa hänen suosiostaan.
🏆 The Favourite on toinen veikkaukseni Oscarin saajalle.

Green Book oli yllättäen yksi lemppareistani! Elokuva sai mut pauloihinsa, en ajatellut parituntisen aikana mitään muuta (se ei aina ole itsestäänselvyys). Roolisuoritukset on hyvät, leffassa on oivaltavia juttuja ja koska tämäkin tarina on saanut alkunsa tositarinasta, on siinä koko ajan vangitsevampi tunnelma.
Elokuva sijoittuu 60-luvun Amerikkaan, jossa muusikon ja autonkuljettajan välille syntyy yllättävä ystävyys aikana jolloin rotuerottelu  oli vahvasti esillä. 

Vice kertoo mielenkiintoisen tarinan poliitikko Dick Cheneystä. En olisi katsonut elokuvaa ilman Oscar-ehdokkuutta, mutta sitä oli tosiaan ihan kiinnostavaa (ja välillä henkisesti kuvottavaakin) katsoa.

🏆 Ennakkouutisoinnin, Oscar-ehdokkuuksien määrän ja aiempien palkintojen perusteella veikkaan siis Oscaria parhaasta elokuvasta Romalle tai The Favouritelle, mutta toivoisin sitä muutamalle muulle. Green Book olisi oikeastaan oma suosikkini Oscarin saajalle ja olisin kyllä onnessani jos sen saisikin Black Panther, Bohemian Rhapsody tai Blackkklansman. Varsinkin noita neljää suosittelen myös teille katsottavaksi.

Mahtavaa viikonloppua, kertokaa jos katselitte leffoja. Saas nähdä jos innostun vielä kirjoittelemaan uudestaan Oscareista ja ehdokkaista. Nähdään!


♡Anniina

You can follow me:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesähetkiä

  Heippa! Uusimmalla (ja hetkeen viimeisellä) videolla monia kesäisiä hetkiä ja uusia harrastuksia: lipstikan kuivaamista ja leipäkoneella leipomista. Mukavaa kesänjatkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Tervetuloa Impirantaan (mökkielämä alkaa)

Heippa! Mökkielämä alkaa kuulumisilla, tervetuloa Impirantaan! Kivaa juhannusviikkoa! ♡Anniina Facebook Instagram YouTube

Puoli vuotta matkailuautossa

  Puoli vuotta matkailuautossa Muutostamme Frankieen on kulunut puoli vuotta. Syksy vaihtui lumiseen talveen ja pikkuhiljaa jään alta esiin on tullut kevät.  Aika on mennyt nopeasti. Vaikka kaikenlaisia kommelluksia on sattunut ja paljon asioita on opittu erehdyksen sekä tietenkin kokemuksen kautta, on elämä matkailuautossa ollut luonnollista. Frankie on ollut kotimme ja olemme siinä eläneet normaalia arkea. Rakensimme heti alussa päivärutiinin arkea ryhdittämään ja omaa jaksamista kuunnellen olemme noudattaneet sitä. Totuimme nopeasti uuteen ja Frankien kokokin tuli alkutörmäilyiden jälkeen tutuksi. Kevään lähestyessä aloimme molemmat huomata, että kaipaamme kuitenkin mahdollisuutta liikkua laajemmin ja puuhastella enemmän. Uusi kausi saapuu oikeaan aikaan. Olemme viettäneet kuluneen puoli vuotta lähinnä leirintäalueella. Ennen tätä, ainoa kokemukseni leirintäalueesta on vuonna 2006 tekemämme autoreissu Ruotsiin. Vietimme yhden yön teltassa leirintäalueella ja aamuinen suihkukäynti sa