Siirry pääsisältöön

Suosituksia Oscar-ehdokkaista

🏆 Oscar-patsaat jaetaan runsaan viikon päästä ja mä oon tässä viime viikkoina ja viime päivinä ravannut leffateatterissa (vähän normaalia ahkerammin☺︎). Oon nyt nähnyt kaikki parhaan elokuvan ehdokkaat ja haluaisin tänään kirjoitella vähän niistä. Tässä siis leffa-ajatuksia perjantaihinne.

Tänä vuonna parhaan elokuvan Oscaria tavoittelee kahdeksan elokuvaa: Black Panther, Blackkklansman, Bohemian Rhapsody, Roma, A Star Is Born, The Favourite, Green Book ja Vice. Näiden joukossa mulle itselleni on hyviä elokuvia, lemppareita, pari ihan ookoota ja yksi josta en juurikaan pitänyt.

Black Pantherin näin jo viime vuoden huhtikuussa ja teinkin siitä silloin arvostelun. Black Panther on yksi suosikkejani Marvelin leffoista ja on virkistävän erilaista nähdä se parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaana. Toivon sille menestystä kuudessa muussa kategoriassa, jossa se on ehdokkaana, vaikken uskokaan sen voittavan Oscaria parhaasta elokuvasta. (Tosin olisin todella iloinen jos niin kävisikin!)

Blackkklansmania en ehkä olisi katsonut ilman Oscar-ehdokkuutta ja olisi ollut harmi, jos se olisi jäänyt näkemättä. Pidin Spike Leen ohjaamasta tositapahtumaan perustuvasta elokuvasta todella paljon.
Leffa kertoo afrikanamerikkalaisesta poliisista, joka soluttautuu Klu Klux Klan-salaseuraan. 

Bohemian Rhapsodysta tein myös arvostelun. Elokuva kosketti mua syvältä ja suosittelen vahvasti katsomaan sen. En usko elokuvan voittavan parhaan elokuvan Oscaria, mutta sydämeni iloitsisi kyllä sen voitosta.

Romaa en olisi katsonut ilman Oscar-ehdokkuutta. Elokuva ei juurikaan ollut mun mieleen ja sen hitaus meinasi jossain kohtaa kertakaikkiaan saada lopettamaan katsomisen. Elokuva on kuitenkin hienosti tehty ja näyttelijöiden roolisuoritukset on kohdallaan.
Roma kertoo ohjaajansa Alfonso Cuáronin nuoruudenkokemuksiin perustuen meksikolaisen perheen ja varsinkin perheen kotiapulaisen elämästä 70-luvun Mexicossa. 
🏆 Veikkaan Romalle (tai toiselle vielä kohta tulevalle) Oscaria.

A Star Is Bornin menin katsomaan hyvin ristiriitaisissa tunnelmissa.  Olin saanut ennen elokuvaa niin erilaisia mielipiteitä leffasta, että olin oikeastaan vähän hämmentynyt. Elokuvan tarina ei lopulta ollut mieleeni, se on raastava alusta loppuun. Bradley Cooperin roolisuorituksesta (ja laulamisesta) kyllä pidin ja onhan Lady Gagakin laulaessaan ilmiömäinen. Pidin myös Bradleyn ohjaustyylistä, olisin suonut hänelle siitäkin ehdokkuuden. 
A Star Is Born kertoo menestyneen, mutta ongelmiensa kanssa painivan laulajatähden ja uraansa aloittelevan laulajan rakkaustarinan.

The Favourite oli mulle vaikein mennä katsomaan. Tiesin jo trailereiden perusteella, että elokuva ei ole mulle. Mutta koska sillä oli kymmenen Oscar-ehdokkuutta ja pääosassa Emma Stone, ei auttanut muu kuin kipittää teatteriin. Vaikka elokuva ei tosiaan ollut mulle, on pakko sanoa, että näyttelijöiden roolisuoritukset on mahtavat! Elokuva on toki muutenkin kaikinpuolin hienosti tehty. Sitä on sanottu ratkiriemukkaaksi, mutta mulle se jätti vain ahdistuneen ja epämiellyttävän olon. 
Elokuva sijoittuu 1700-luvulle ja kertoo sairastavan sekä kovia kokeneen kuningatar Annen elämästä kahden naisen kilpaillessa hänen suosiostaan.
🏆 The Favourite on toinen veikkaukseni Oscarin saajalle.

Green Book oli yllättäen yksi lemppareistani! Elokuva sai mut pauloihinsa, en ajatellut parituntisen aikana mitään muuta (se ei aina ole itsestäänselvyys). Roolisuoritukset on hyvät, leffassa on oivaltavia juttuja ja koska tämäkin tarina on saanut alkunsa tositarinasta, on siinä koko ajan vangitsevampi tunnelma.
Elokuva sijoittuu 60-luvun Amerikkaan, jossa muusikon ja autonkuljettajan välille syntyy yllättävä ystävyys aikana jolloin rotuerottelu  oli vahvasti esillä. 

Vice kertoo mielenkiintoisen tarinan poliitikko Dick Cheneystä. En olisi katsonut elokuvaa ilman Oscar-ehdokkuutta, mutta sitä oli tosiaan ihan kiinnostavaa (ja välillä henkisesti kuvottavaakin) katsoa.

🏆 Ennakkouutisoinnin, Oscar-ehdokkuuksien määrän ja aiempien palkintojen perusteella veikkaan siis Oscaria parhaasta elokuvasta Romalle tai The Favouritelle, mutta toivoisin sitä muutamalle muulle. Green Book olisi oikeastaan oma suosikkini Oscarin saajalle ja olisin kyllä onnessani jos sen saisikin Black Panther, Bohemian Rhapsody tai Blackkklansman. Varsinkin noita neljää suosittelen myös teille katsottavaksi.

Mahtavaa viikonloppua, kertokaa jos katselitte leffoja. Saas nähdä jos innostun vielä kirjoittelemaan uudestaan Oscareista ja ehdokkaista. Nähdään!


♡Anniina

You can follow me:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

KING ARTHUR

KING ARTHUR

USA, 2017
seikkailu, fantasia, toiminta
Ohjaus: Guy Ritchie
Pääosissa: Charlie Hunnam, Jude Law, Djimon Hounsou, Astrid Bergès-Frisbey, Aidan Gillen, Eric Bana

Pidän nykyään listaa leffoista, joita haluan nähdä. Viimeksi käytiin leffateatterissa katsomassa yksi näistä, King Arthur. Kaikilla taitaa olla yleiskäsitys Kuningas Arthurin tarinasta ja Excalibur-miekasta. Leffa kertoo siis tutun tarinan kuninkaaksi kasvusta maagisten asioiden ympäröimässä Camelotissa.

Mulla meni hetki tottua Guy Ritchien kerronta- ja kuvaustapaan, mutta kun siihen totuin, se toimi todella hyvin. Se oli yksi syy miksi elokuvasta pidin. Charlie Hunnam (jonka olen nähnyt vain Sons of Anarchyn Jaxina) näyttelee kiitettävästi hieman ylimielisen oloista Arthuria ja Jude Law on uskottava ilkeänä ja vallanhimoisena Vortigernina. Näyttelijäjoukkio Hunnamin ympärillä toimii muutenkin hyvin yhteen ja piipahtaa valkokankaalla David Beckham ja itse Guy Ritchiekin.

Jos siis yliluonnollinen toimintaseikkailu kiinnosta…

Äitienpäivä-viikonloppu

Eilen sunnuntaina tehtiin perinteinen Äitienpäivä-brunssi, oltiin siis viikonloppu kotikotona.

Äiti on ihan tärkeintä maailmassa, joten on hyvä välillä yrittää hemmotella häntä. Kaikki äidin neuvot ja ihan vaan olemassaolo on korvaamatonta. Onnex ollaan läheisiä ja nähdään aika usein. <3Lisäx viikonloppu oli superlämmin, nautittiin siitä myös pihalla. Lauantaina päivällä kummipojan kanssa otettiin vähän aurinkoo ja pelattiin mölkkyy, illalla syötiin ihanaa ruokaa ja katottiin äidin kanssa Euroviisubiisien esikatselumaratoni.

Sunnuntainakin brunssin jälkeen hengailtiin viel pihalla auringossa, ennen suuntaamista takas Helsinkiin.Tällä viikolla onkin luvassa sekä jääkiekko- että Euroviisuhuumaa, huh huh. :)

Sydämillä, LilSys

HIMOS

Vietettiin viikonloppu Himoxella ystävien kanssa. Alla sekä video että kirjallista selostusta kuvien kera.


Himoxella siis...
...kiivettiin ylös rinteeseen katsomaan maisemia.

...avattiin grillikausi!
...nautittiin auringosta, ja illalla käytiin Himos Areenalla katsomassa Popedaa. (Ei mikään meidän henkilökohtanen suosikkibändi, mut keikka oli yllättävän positiivinen kokemus! Ja ystävät tykkäilee bändistä.)Olin ite ekaa kertaa Himoxella ja kivaa oli! Sinnekin ehkä kesällä uudestaan. :)
Kivaa viikon jatkoa!

Sydämillä, LilSys